Viscurry met kokos
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 8 sjalotten
- arachideolie
- 2 el rode curry
- 3 limoenblaadjes in julienne gesneden
- 1 kl bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels vissaus
- 2 x 400 ml kokosmelk
- 400 ml kippenbouillon
- 6 kleine ronde Thaïse aubergines
- 500 g visfilet
- 12 kerstomaten
- handvol basilicum
Bereiding
- Snijd de 4 sjalotten in dunnen ringen en versnipper de andere 4 sjalotten. Fruit de sjalottenringen in olie tot ze bruin en knapperig zijn. Fruit ook de gesnipperde sjalotten in 2 eetlepels olie in de wok. Doe er de currypasta bij en roerbak tot alles donker wordt. Voeg er limoenblaadjes bij, samen met suiker en vissaus.
- Giet er de kippenbouillon en kokosmelk bij, en laat alles 10 minuten pruttelen. Voeg halverwege de aubergines toe.
- Snijd de vis in blokjes en laat ze meekoken in de wok gedurende een tweetal minuten. Doe er de helft van het basilicum en de tomaten bij en laat nog 3 minuten koken.
- Proef en breng op smaak met vissaus en zout. Schep de viscurry met kokos in kommen en versier met basilicum.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier