Viscurry met kokos

© Getty
Voor 4 personen
  • 8 sjalotten
  • arachideolie
  • 2 el rode curry
  • 3 limoenblaadjes in julienne gesneden
  • 1 kl bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 x 400 ml kokosmelk
  • 400 ml kippenbouillon
  • 6 kleine ronde Thaïse aubergines
  • 500 g visfilet
  • 12 kerstomaten
  • handvol basilicum
Bereiding
  1. Snijd de 4 sjalotten in dunnen ringen en versnipper de andere 4 sjalotten. Fruit de sjalottenringen in olie tot ze bruin en knapperig zijn. Fruit ook de gesnipperde sjalotten in 2 eetlepels olie in de wok. Doe er de currypasta bij en roerbak tot alles donker wordt. Voeg er limoenblaadjes bij, samen met suiker en vissaus.
  2. Giet er de kippenbouillon en kokosmelk bij, en laat alles 10 minuten pruttelen. Voeg halverwege de aubergines toe.
  3. Snijd de vis in blokjes en laat ze meekoken in de wok gedurende een tweetal minuten. Doe er de helft van het basilicum en de tomaten bij en laat nog 3 minuten koken.
  4. Proef en breng op smaak met vissaus en zout. Schep de viscurry met kokos in kommen en versier met basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content